Go-e Chargerin uusinta mallia löytyypi varastosta

Go-e Chargerin uusinta mallia löytyypi varastosta

Go-e Chargerin HOME-sarja oli erinomainen tuote. Sille on tullut nyt korvaava Gemini-sarjansa. Käytännössä mallissa ei ole estetiikan lisäksi muuta eroa, kuin uutukaisen parempi suojausluokka. Niinpä laiskuuksissani kopioin HOME-mallista tekemäni blogipostauksen sellaisenaan :). Tällä hetkellä varastostamme löytyy 11kW pistotulpallista versiota - jos tarvitset kiinteästi asennettavaa tai 22kW versiota niin otapa yhteyttä! Tässä blogiteksti:

Itävaltalainen go-eCharger on onnistunut kehittelemään mainiolla hinta-laatuusuhteella olevan tuotteen, jota on nyt saatavilla autonlaturit.comista. Alle kahden kilon painoinen laite pitää sisällään kokolailla kaiken mitä sähköauton latauslaitteelta voi toivoa.

Ensiksikin laitteen hallintaan tarkoitettu mobiiliapplikaatio on todella monipuolinen. Sitä ei ole tietenkään pakko käyttää - johto kiinni ja napista teho, puhelimen voi halutessaan jättää taskuun. Mutta asiasta kiinnostuneelle go-eCharger antaa paljon mahdollisuuksia. Laite luo itse WiFi-verkon, joten ilmaisen applikaation latauksen jälkeen homma on pariliitoksen muodostamista vaille valmis. Jos laitetta haluaa hallita etänä, voi sen kytkeä kiinteistön verkkoon. Mitä kaikkea siitä sitten pystyy säätämään? No kokolailla kaikkea; latauksen ajastusta, tehoa, vaiheiden määrää... Laitteeseen voi luoda eri käyttäjille omat profiilit, jolloin vaikkapa työpaikalla tai taloyhtiössä kunkin käyttäjän kulutuksen seuranta on helppoa. Laitteen saa lukkoon niin, että virtaa alkaa tulla vasta mobiililaitteella käynnistäen tai RFID-korttia vilauttaen. Laitteita on myös mahdollista asentaa useita ja kytkeä kaikki samaan verkkoon "keskustelemaan keskenään". Laitteille voi määrittää vaikkapa suurimman sallitun yhteiskuorman. Esimerkki:

Yritys Jankon Betoni Oy hankkii parkkipaikalleen 3kpl go-eCharger HOMEfix 11kW -laitteita. Yrityksessä on 3x35A pääsulake, joka vastaa noin 24kW maksimitehoa (35A x 230V x 3vaihetta = 24150W). Jankko arvelee, että pahimpienkin kulutushuippujen aikana sähköautojen lataukseen olisi käytettävissä aina vähintään 15kW. Niinpä laitteille kerrotaan, että niiden yhteenlaskettu teho saa olla korkeintaan tuon 15kW. Silloin kun kaikissa kolmessa laturissa on täyssähköauto latauksessa, rajoitetaan kunkin laturin teho 5kW:iin. PAITSI jos on tiedossa, että joku näistä autoista tarvitsee virtaa enemmän kuin toiset; lataustehoa voidaan myös priorisoida. Niinpä vaikka laturi n:o 1 voi olla sellainen, josta saa aina täyden tehon, ja loput jakavat jäljelle jäävän reservin keskenään. Tälle parkkipaikalle Jankko voi, jos hän on vanhan liiton autoritäärinen patruuna, hankkia kyltin jossa on hänen oman autonsa rekisterinumero.

go-eChargereita on kahdella maksimiteholla: 11kW ja 22kW. Hinnassa ei ole juuri eroa, ulkonäössä ei ollenkaan. Suurin osa täyssähköautoista (plugareista puhumattakaan) ei kuitenkaan osaa hyödyntää kuin korkeintaan 11kW:n latausta. Lisäksi vaikkapa omakotitalon pääsulake on yleensä 3x25A, joka vastaa noin 17kW:n tehoa. Ja koska kiinteistössä tarvitaan sähköä muuhunkin, yleensä tuo 11kW:n versio on varsin riittävä ja tällä hetkellä ainoa mitä meillä on varastossa. Noin viikon toimitusajalla saamme kuitenkin mitä tahansa go-eCharger -tuotetta, joten erilaisissa tarpeissa ottakaa empimättä yhteyttä.

Kahden eri tehoversion lisäksi valittavana on joko voimavirtapistotulpalla varustettu malli (HOME+) tai kiinteään asennukseen tarkoitettu malli (HOMEfix). Kiinteän asennuksen versio vaatii sähkömiehen asennuksen (kohteesta riippuen arviolta tunnin työ), pistotulpallisen version voi asentaa itse. Pistotulpallinen malli on myös helppo ottaa matkalle mukaan (paitsi jos laitteen haluaa kiinnittää seinään mukana tulevalla U-kappaleella varkaiden varalta).

Toisin kuin suurimmassa osassa kotilatausasemia, go-eChargerissa ei ole kiinteää latauskaapelia vaan pelkkä Type 2 -naaraspää, kuten monissa julkisissa latauspisteissä. Tällä on omat hyvät ja huonot puolensa. Etuna on laitteen monikäyttöisyys; se skaalautuu yhtä hyvin sekä Type 1- että Type 2 -liittimellä oleviin autoihin. Niinpä et joudu uusimaan latausasemaa, jos vaihdat eri liitintyyppiä käyttävään autoon. Työpaikoilla ja taloyhtiöissä skaalautuvuus on vielä tärkeämpää. Haittapuolena kaapelin puuttumisessa on puolestaan juuri kaapelin puuttuminen - se täytyy hankkia erikseen. go-eChargerin hinta on kuitenkin ominaisuuksiin nähden niin kilpailukykyinen, että kaapelin puuttumisen huomioidenkin ollaan vielä kovasti plussan puolella.