Käyttöehdot

Käyttöehdot

Nämä ovat Autonlaturit.comin (jäljempänä ”Palveluntarjoaja”) etämyynnin sopimusehdot (jäljempänä ”Ehdot”), joita sovelletaan kuluttaja-asiakkaan (jäljempänä ”Kuluttaja-asiakas”) tai yritys- tai muun yhteisöasiakkaan (jäljempänä ”Yritysasiakas”) ja Palveluntarjoajan väliseen sopimukseen silloin, kun sopimus syntyy Palveluntarjoajan tarjoaman verkkokaupan välityksellä tai muutoin etäviestimien, kuten puhelimen tai sähköpostin, välityksellä ilman, että osapuolet ovat yhtä aikaa läsnä. Kuluttaja-asiakkaasta ja Yritysasiakkaasta käytetään jäljempänä nimitystä ”Asiakas” viittaamaan sekä Kuluttaja- että Yritysasiakkaaseen.

1. Yrityksen tiedot

Autonlaturit.com

PJ-Yhtiöt Oy

Y-tunnus: 3217662-5 

Vatsoilantie 26
37500 Lempäälä

+358505475954
info@autonlaturit.com

Pankkiyhteys: OP FI76 5730 0821 1603 36

2. Tilaaminen Autonlaturit.com:sta

Palveluntarjoaja myy tuotteita ja palveluita oikeustoimikelpoisille ja vähintään 18-vuotiaille Kuluttaja-asiakkaille sekä Yritysasiakkaille.

Pidätämme oikeuden hintavirheisiin, jotka ovat seurausta valuuttamuutoksista, veromuutoksista tai vastaavista syistä. Jos sivuillamme on selkeästi virheellinen hinta ja sinun olisi pitänyt se ymmärtää, emme ole velvollisia toimittamaan kyseistä tuotetta väärään hintaan. Pidätämme oikeuden korjata hintaa tilauksen jälkeen, mikäli hinnoittelussa on tapahtunut selkeä virhe ja hintaa voidaan pitää poikkeuksellisen alhaisena yleiseen hintatasoon nähden. (Oikeustoimilaki 32§) 

Emme ole vastuussa loppuunmyydyistä tuotteista, emmekä Autonlaturit.com:n tavarantoimittajien pitkittyneestä toimitusajasta. 

Emme ole vastuussa vahingoista, joiden syyt ovat Autonlaturit.com:n hallinnan ulkopuolella kuten esimerkiksi toimitusvaikeudet, sodat, terroriteot, luonnonkatastrofit, ydiniskut, muut force majeure –syyt ja painovirheet. 

3. Maksuvälineet

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
paytrail.com/kuluttaja/tietoa-maksamisesta

Toisena maksutapana on tällä hetkellä käytettävissä Stripe, joka tarjoaa mahdollisuuden luottokorttimaksuhin yleisimmillä korteilla. Voit myös maksaa Klarna laskulla, jolloin saat ostoksellesi kuluttoman 30 päivän maksuajan.

4. Vahvistus tehdystä sopimuksesta

Asiakkaalle toimitetaan verkkokaupassa tehdyn onnistuneen tilauksen tai muulla tavoin, kuten puhelimitse tai sähköpostitse tehdyn sopimuksen jälkeen vahvistus tehdystä sopimuksesta.

5. Toimitusrajoitukset

Palveluntarjoaja toimittaa tuotteita ja palveluita kaikkialle Suomessa.

6. Tuotteiden toimitukset

Tilaukseen sisältyvät tuotteet toimitetaan Postin tai Matkahuollon välityksellä, ellei asiakkaan kanssa sovita muuta.

Toimituskulut yksilöidään aina selkeästi tilauksen yhteydessä siten, että toimituskulut, tuotteen hinta sekä kokonaishinta toimituskuluineen ilmoitetaan erikseen. Mikäli Asiakkaan tilaus sisältää tuotteita, joilla on eripituinen toimitusaika, Palveluntarjoajalla on oikeus toimittaa tuotteet Asiakkaalle myös erikseen. Asiakkaalta peritään tällöin toimituskulut kuitenkin vain yhdestä toimituksesta.

Tuotteiden tuote-esittelyn yhteydessä mainitaan tuotteen toimitusaika. Varastossa olevien tuotteiden toimitusaika 1-3 päivää. Mikäli tuotteen toimitusaika poikkeaa ilmoitetusta, siitä ilmoitetaan asiakkaalle erikseen sähköpostitse. 

Mikäli Asiakas ei määräajassa nouda tilauksen mukaisesti toimitettua tuotetta, jonka seurauksena tuote palautuu Palveluntarjoajalle, katsotaan Asiakkaan peruuttaneen tilauksensa. Palveluntarjoaja on tällöin oikeutettu perimään Asiakkaalta käsittelymaksun, joka vastaa tuotteen toimittamisesta ja palauttamisesta aiheutuvia kuluja, ja kuittaamaan maksun Asiakkaalle hyvitettävistä maksusuorituksista.

7. 14 päivän peruuttamisoikeus

Kuluttajansuojalain mukaisesti sinulla kuluttajana on 14 päivän peruuttamisoikeus ostoksestasi. Peruuttamisoikeus ei koske yrityksiä. Peruuttamisoikeus koskee vain 1) etämyyntiä ja 2) sopimuksia, jotka on tehty Autonlaturit.com:n liiketilojen ulkopuolella.

Peruuttamisoikeus ei tarkoita sitä, että sinulla on ehdoton oikeus saada palautetun tuotteen kokonaishinta takaisin. Jos tuotteella ei ole enää täyttä jälleenmyyntiarvoa, et ole oikeutettu saamaan koko ostohintaa takaisin. Ostohinnan saat takaisin kokonaisuudessaan samoilla ehdoilla, kuin saisit fyysisestä kaupastakin. Tämä sinun on arvioitava itse ennen tuotteen palauttamista eli onko tuotetta käytetty niin, että saisit rahasi takaisin fyysisestä kaupastakin. Sinulla on siis oikeus avata paketti ja kokeilla tuotetta. Palautussumma pienenee kuitenkin, jos tuotetta on käytetty pidemmän aikaa tai tuote on selkeästi kulunut.

Peruuttamisen määräajan noudattamiseksi riittää, että Kuluttaja-asiakas lähettää ilmoituksen peruuttamisoikeuden käytöstä ennen peruuttamisajan päättymistä.

Tuotteen vastaanotettuaan Kuluttaja-asiakkaan on pidettävä se olennaisesti muuttumattomana ja vähentymättömänä siihen saakka, kunnes Kuluttaja-asiakas on päättänyt pitää tavaran. Jos Kuluttaja-asiakas peruuttaa sopimuksen, Kuluttaja-asiakas on vastuussa sellaisesta tavaroiden arvon alentumisesta, joka on seurausta muusta kuin tavaroiden luonteen, ominaisuuksien ja toimivuuden toteamiseksi tarvittavasta käsittelystä.

Peruuttamisoikeus ei koske tuotteita, jotka on valmistettu asiakkaan tilauksesta ja jotka eivät ole ns. standarditavaraa (esimerkiksi hyvin pitkät ja/tai harvoin myytävät latauskaapelit). Tilauksesta valmistettavat tuotteet mainitaan tuotteen kuvauksessa.

Peruutusilmoitus tulee tehdä kirjallisesti. Voit tehdä ilmoituksen sähköpostitse osoitteeseen info@autonlaturit.com. Mainitse peruutusilmoituksessa ainakin seuraavat tiedot: nimesi, postiosoitteesi, tilausnumero. Säilytä peruutusilmoitus itselläsi. Voit toimittaa peruutusilmoituksen myös kirjeitse päätoimipaikkaamme osoitteeseen Autonlaturit.com, Vatsoilantie 26, 37500 Lempäälä.

Peruuttamisen vaikutukset

Kuluttaja-asiakkaan on lähetettävä toimitetut tuotteet takaisin viivytyksettä ja viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Määräaikaa on noudatettu, jos Kuluttaja-asiakas lähettää tuotteet takaisin ennen kyseisen 14 päivän määräajan päättymistä. Kuluttaja-asiakkaan on vastattava tuotteiden palauttamisesta johtuvista välittömistä kustannuksista.

8. Tuotteiden toimittamisen tai palveluiden suorittamisen viivästyminen

Mikäli tuotteiden toimittaminen tai palveluiden suorittaminen viivästyy arvioidusta tai sovitusta ajankohdasta, Palveluntarjoaja pyrkii ilmoittamaan Asiakkaalle viivästyksestä Asiakkaan antamia yhteystietoja käyttäen ja antamaan Asiakkaalle uuden arvion tuotteen toimitusajankohdasta tai sopimaan Asiakkaan kanssa uudesta palvelun suorittamisajankohdasta.

Kuluttaja-asiakkaalla on oikeus vedota tuotteiden toimittamisen tai palveluiden suorittamisen viivästymisestä johtuviinsa kuluttajansuojalain mukaisiin oikeuksiinsa. Palveluntarjoaja ei vastaa viivästyksestä, jos tuotteen toimittaminen tai palvelun suorittaminen viivästyy tai tilausta ei voida toimittaa lainkaan tai palvelua suorittaa Asiakkaasta johtuvasta syystä, kuten siksi, että Asiakas on ilmoittanut virheelliset yhteystiedot, laiminlyönyt ilmoittaa yhteystietojensa muuttumisen tai Asiakas ei ole paikalla sovittuna tuotteiden toimittamisajankohtana tai palvelun suorittamisajankohtana eikä häntä tavoiteta. 

9. Tuotteiden ja palveluiden tarkastaminen, Palveluntarjoajan lakisääteinen virhevastuu ja Asiakkaan huolellisuusvelvollisuus

Asiakkaan tulee tuotteen toimituksen vastaanotettuaan viivytyksettä tarkistaa, että toimitetut tuotteet ovat virheettömiä ja että toimitus on sisältänyt kaikki tilatut tuotteet.
Mikäli Asiakas havaitsee, että toimitetussa tuotteessa tai palvelussa on virhe tai tuote tai palvelu ei muutoin vastaa sovittua, Asiakkaan tulee ilmoittaa siitä Palveluntarjoajalle välittömästi havaittuaan virheen. Palveluntarjoaja on Kuluttaja-asiakkaalle vastuussa tuotteen tai palvelun virheestä kuluttajansuojalain mukaisten pakottavien virhevastuusäännösten nojalla.

Asiakkaan tulee aina lukea tuotteiden käyttöohjeet huolellisesti ennen niiden käyttämistä, ja noudattaa käyttöohjeita ja huolellisuutta tuotteiden käytössä.

10. Takuu

Autonlaturit.com:n tuotteilla on 12-24 kuukauden takuu. Takuun kesto ilmoitetaan tuotesivulla erikseen. Palveluntarjoaja ei vastaa valmistajan takuun perusteella sellaisesta tuotteen virheestä, josta Palveluntarjoaja ei kuluttajansuojalain pakottavien virhevastuusäännösten mukaan muutoin olisi vastuussa. Yritysasiakkaaseen nähden Palveluntarjoaja ei vastaa tuotteesta valmistajan takuun perusteella.

11. Hinnat

Hinnat sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron sekä toimituskulut.

Etämyynnissä ilmoitetut tavaroiden ja palveluiden hinnat ovat voimassa toistaiseksi tai erikseen ilmoitetun ajan. Palveluntarjoajalla on oikeus harkintansa perusteella muuttaa hintoja.

Tilaukset veloitetaan tilaushetkellä voimassa olevan hinnan perusteella. Asiakkaalle annetaan ennen etäsopimuksen tekemistä tieto tuotteiden ja palveluiden hinnasta, toimituskuluista sekä toimitushinnan sisältämästä kokonaishinnasta veroineen.

Palveluntarjoaja pyrkii varmistumaan etämyynnissä ilmoitettujen hintojen oikeellisuudesta, mutta ei takaa niiden virheettömyyttä. Mikäli Asiakkaalle on annettu virheellinen hintatieto, ja virhe on niin selvä, että Asiakkaan olisi pitänyt ymmärtää kyseessä olevan virhe (esim. hinta on poikkeuksellisen alhainen verrattuna todelliseen hintaan tai yleiseen hintatasoon), Palveluntarjoaja ei ole velvoitettu myymään tuotetta tai palvelua virheellisellä hinnalla.

12. Tuotteiden ja palveluiden saatavuus

Palveluntarjoaja pyrkii ilmoittamaan saatavilla olevista tuotteista ajantasaiset ja oikeat tiedot. Palveluntarjoaja ei kuitenkaan voi taata tietojen virheettömyyttä. Palveluntarjoaja ei myöskään voi taata myytävien tuotteiden saatavuutta tai riittävyyttä, sillä tuote saattaa loppuunmyyty tai Palveluntarjoajan yhteistyökumppani voi olla estynyt toimittamasta tuotetta maahan.

Mikäli Asiakas on tilannut tuotteen, jonka on ilmoitettu olevan saatavilla, mutta joka on tehtyä sopimusta koskevan vahvistamisen jälkeen tilapäisesti loppunut siten, että tuotteen toimitus viivästyy arvioidusta toimitusajankohdasta, Palveluntarjoaja pyrkii välittömästi tilanteen havaittuaan ilmoittamaan asiasta asiakkaalle, ja antamaan uuden toimitusajan. Mikäli tilattua tuotetta ei ole lainkaan saatavilla, Palveluntarjoaja sitoutuu hyvittämään Asiakkaalle tilatusta tuotteesta jo maksetun hinnan täysimääräisesti, ja sopimuksen katsotaan kyseisen tuotteen osalta peruuntuneen. Palveluntarjoaja ottaa tällaisessakin tilanteessa Asiakkaaseen heti yhteyttä, jolloin asiakkaalla on halutessaan mahdollisuus pitää kauppa voimassa ja hyväksyä korvaavan tuotteen toimittaminen.


13. Vastuunrajoitukset

Palveluntarjoaja ei vastaa sähköauton valmistajan, maahantuojan tai myyjän Asiakkaalle antamista tai Asiakkaan heiltä hankkimista lataamiseen tarkoitetuista tuotteista tai laitteista tai niiden toimivuudesta tai yhteensopivuudesta Palveluntarjoajan tuotteiden tai palveluiden kanssa. Matkalatauskaapeleita suositellaan tavanomaisesti ainoastaan väliaikaiseen lataamiseen, ei säännölliseen lataamiseen kiinteistölle asennettavan latausjärjestelmän välityksellä.

Palveluntarjoaja ei vastaa tuotteen tai palvelun virheestä, jos Asiakas on antanut Palveluntarjoajalle vääriä tietoja tai vahingosta, joka aiheutuu tällaisten väärien tietojen antamisen vuoksi (esim. jos asennus on suoritettu virheellisesti väärien tietojen vuoksi). Palveluntarjoaja ei myöskään vastaa vahingosta, joka johtuu siitä, että Asiakas on käyttänyt tuotetta huolimattomasti tai käyttöohjeiden vastaisesti tai vahingosta, joka johtuu pikemmin sähkön jakelijan puolella olevasta syystä kuin Palveluntarjoajan tuotteesta tai palvelusta. Selvyyden vuoksi todetaan, ettei Palveluntarjoaja myöskään vastaa mistään sellaisesta vahingosta, joka ei ole selvästi johdu Palveluntarjoajan tuotteesta tai palvelusta (tällainen voi olla esim. sähkökatkos tai oikosulku).

 

14. Ylivoimainen este

Palveluntarjoaja ei ole vastuussa sellaisesta tuotteen tai palvelun virheellisyydestä, toimituksen viivästymisestä tai muusta sopimusrikkomuksesta, joka johtuu Palveluntarjoajan vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta seikasta (force majeure).

 

15. Riidanratkaisu

 

Osapuolten on pyrittävä ratkaisemaan mahdolliset riidat ensisijaisesti neuvotteluteitse keskenään. Kuluttajana voit kuitenkin aina viedä mahdollisen riitaisuuden kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn, kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraatin kuluttajaneuvontaan. Kuluttajaneuvonnan verkko-osoite on www.kuluttajaneuvonta.fi. Voit ottaa yhteyttä kuluttajariitalautakuntaan heidän verkkosivujensa kautta www.kuluttajariita.fi tai postitse:

Kuluttajariitalautakunta

Hämeentie 3, PL 306

00531 Helsinki

 

Osapuolet asiassa ovat myyjä, eli Autonlaturit.com / PJ-Yhtiöt Oy, sekä Ostaja. Kaikki riidat on ratkaistava Suomen lainsäädännön mukaisesti. Mikäli asiaa joudutaan käsittelemään tuomioistuimessa, se ratkaistaan siinä käräjäoikeudessa, jonka tuomiopiirissä Sinulla on kotipaikka tai vakituinen asuinpaikka.